sieraden die niet verkleuren

Stralende sieraden zonder zorgen

Iedereen weet hoe fijn het is om mooie sieraden te dragen die langdurig hun glans behouden. Niemand houdt ervan als zijn favoriete ring, ketting of armband na een paar keer dragen begint te verkleuren of er dof uitziet. 

Edelstaal: de duurzame keuze

Een van de beste materialen voor sieraden die niet verkleuren is edelstaal, ook bekend als roestvrij staal. Edelstaal is een legering van verschillende metalen, waaronder chroom en nikkel. Het heeft vele voordelen, zoals duurzaamheid, krasbestendigheid en hypoallergeniciteit.

Dat betekent dat je edelstalen sieraden kunt dragen zonder je zorgen te maken over roestvorming of allergische reacties op je huid. Bovendien behouden ze hun glans en kleur gedurende lange tijd, zelfs bij dagelijks gebruik.

Klik hier en bekijk al onze sieraden van edelstaal

Zilver: tijdloos en elegant

Zilver is al eeuwenlang een geliefd materiaal voor sieraden vanwege zijn tijdloze uitstraling en elegante glans. Maar wat maakt zilver zo speciaal? Het is een vrij zacht metaal en daarom wordt het vaak gemengd met andere metalen om het harder en duurzamer te maken.

Sterling zilver, bijvoorbeeld, bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% koper. Deze combinatie zorgt ervoor dat de sieraden langer meegaan en minder snel verkleuren. Het is echter belangrijk om te weten dat zelfs sterling zilver na verloop van tijd kan oxideren door blootstelling aan lucht en vocht. Maar wees gerust, dit kun je gemakkelijk oplossen door je zilveren sieraden regelmatig schoon te maken met een speciale zilverpoetsdoek of dompelbad.

Klik hier en bekijk al onze zilveren sieraden

Goud: een schitterende keuze

Goud is altijd al een symbool geweest van luxe en schoonheid. Maar wist je dat goud in verschillende karaten verkrijgbaar is? Puur goud (24 karaat) is eigenlijk te zacht voor dagelijks gebruik in sieraden, dus het wordt vaak gemengd met andere metalen om het sterker te maken.

14 karaats goud bestaat bijvoorbeeld uit 58,3% puur goud en 41,7% andere metalen zoals koper of zink. Dit maakt de sieraden duurzamer en minder vatbaar voor verkleuring of slijtage. Gouden sieraden zijn tijdloos en behouden hun waarde over de jaren heen.

Klik hier en bekijk al onze gouden sieraden