Tijdens het online personaliseren kun je bij een aantal sieraden uit onze collectie kiezen voor de kleur van de gravure - Zilver - Goud - Zwart.

De kleur van de gravure én de mogelijkheid om te kiezen hangt af of het sieraad waar de gravure geplaatst wordt glanzend of gematteerd is van afwerking én van welk materiaal het sieraad is gemaakt. De kleur van de gravure wordt bepaald door de graveertechniek die gebruikt wordt.


Onderstaand een overzicht:

Zwart: Sieraden gemaakt van Zilver -  925/1000 Zilver (gematteerd), Stainless Steel (gematteerd) en 14 Karaat Geelgoud (glanzend en gematteerd)

Zilverkleur:
 Sieraden gemaakt van Zilver - 925/1000 Zilver (glanzend en gematteerd) en Stainless Steel (glanzend en gematteerd)

Goudkleur:
Op 14 karaat Goud (glanzend en gematteerd) en Goudkleurig metaal (glanzend).

Zwart:

Met de Laser graveermachine branden wij de gravure in de sieraden. Hierdoor ontstaat maximaal contrast en stoere uitstraling door de zwartbruine verbranding. Deze techniek is zeer geschikt voor matte/gematteerde sieraden.

 


Zilverkleur
:

De inscriptie wordt in de sieraden als het ware gekerfd, dit is de meest klassieke manier van graveren; Diamantgravure. De afbeelding of de letters kleuren zilver doordat de basis van het sieraad ook zilver is. Subtiel en glanzend. Deze techniek wordt vooral gekozen voor glanzende oppervlakken.


Goudkleur
:

De inscriptie wordt in het sieraad als het ware gekerfd, dit is de meest klassieke manier van graveren; Diamantgravure. De afbeelding of de letters kleuren goud doordat de basis van het sieraad ook goud is. Subtiel en glanzend. Deze techniek wordt vooral gekozen voor glanzende oppervlakken.

De graveertechniek bepaald de uitstraling van de gravure én van het sieraad

De meest gestelde vraag die we krijgen als klantenservice is de vraag wat is het verschil tussen de graveertechnieken en wat is de betekenis van de optie: kleur van de gravure. Uiteraard vinden we het altijd fijn om klanten persoonlijke te spreken, maar we kunnen het ons ook voorstellen dat je het prettig vindt om de informatie en tips over de keuze van de gravure, de kleur van de gravure eens rustig op je tablet of telefoon na te lezen.

Diamantgravure

Is de meest bekende en klassieke wijze van graveren van sieraden. Omdat de diamantpunt het materiaal ingaat ontstaat er een licht voelbare en zichtbare gravure (lijn), wanneer het materiaal Zilver of Zilverkleurig is; dus gemaakt van 925/1000 Sterling Zilver of Stainless Steel zal de gravure dus ook zilverkleurig zijn. Wanneer het oppervlak Goud of Goudkleurig is, dan hebben we het over 14 Karaat Geelgoud of Goudkleurige sieraden dan zal de gravure dus goudkleurig blijven.

Diamantgravure is dus klassieke manier van graveren waarbij de gravure van namen of een datum, maar ook een familiewapen perfect zichtbaar en voelbaar zal zijn in het sieraad.

Laser gravure

Moderne manier om een afbeelding te graveren, een logo gravure te plaatsen, maar ook om tot in perfectie namen of initialen te graveren op sieraden. De gravure wordt zwart/bruin van kleur, dit komt doordat de gravure met een laser gebrand wordt in het materiaal. 

Lasergravure is geschikt voor gematteerde oppervlakken - dus gematteerde sieraden gemaakt van Zilver, Staal of Echt Goud - alleen als het sieraad van Echt Zilver of 14 Karaat Geelgoud is dan kan een lasergravure soms ook op glanzende sieraden geplaatst worden, de voorwaarde is dan wel dat we voldoende 'dikte' beschikbaar hebben om het sieraad na het laseren / branden te kunnen polijsten. Een dun plaatje zilver of een dun plaatje goud heeft dan te weinig 'dikte'.

Tijdens het bestellen staat bij alle sieraden altijd de kleur van de gravure vermeld - dus de graveertechniek - heeft u vragen dan kunt u ons altijd bellen of mailen - onze meer dan ervaren klantenservice helpt je graag bij het maken van de graveerkeuze.

Klik hier en bekijk onze graveerbare sieraden >>