Sieraden onderhouden

Als sieraden gedragen worden is het te verwachten dat er kleine krasjes ontstaan na verloop van tijd. Ook kunnen sieraden dof worden of verkleuren na verloop van tijd. Dat is normaal; sieraden dienen regelmatig gepoetst te worden om ze te onderhouden. Voor het onderhoud van onze sieraden adviseren wij Hagerty onderhoudsmiddelen.

Hoe sterk een sieraad ook is, het zal breken als deze ergens achter blijft hangen of er wordt aan getrokken. Ga dus voorzichtig met je sieraden om.

Sieraden waar stenen of diamanten in gezet zijn kunnen na verloop van tijd gaan slijten waardoor de steen of diamant er uit kan vallen. Check daarom regelmatig of de steen of diamant nog goed vast zit.

Bewaar je sieraden op een droge plaats. Zorg ervoor dat je sieraden niet in aanraking komen met water, parfum en andere vloeistoffen. Doe je sieraden af als je gaat slapen.

Garantie

Onze sieraden behoren geen gebreken te vertonen, die niet te verwachten zijn tijdens de verwachte levensduur bij normaal gebruik. De te verwachte levensduur kan een leven lang zijn als je er zuinig mee omgaat. Wij bieden een garantietermijn van 6 maanden op fabricagefouten.

Op onze garantiebepaling kan alleen een beroep gedaan worden bij normaal gebruik. Onnatuurlijke schade door onjuist gebruik of gebrek aan onderhoud vallen hier niet onder, evenals slijtage. Sieraden die gevallen zijn of gebruikt voor andere doeleinden dan waar het artikel geschikt voor is vallen niet onder de garantie.

Indien er sprake is van een fabricagefout kun je contact opnemen met de klantenservice. Om te bepalen of er sprake is van een fabricagefout zullen we het sieraad laten beoordelen door een externe Goudsmid die kan zien wat de oorzaak van de schade is. In geval van fabricagefouten zullen wij de producten kosteloos omruilen of repareren.

Heb je toch per ongeluk schade aan je sieraad doordat je bijvoorbeeld ergens achter bent blijven hangen of stoten dan kunnen we het sieraad voor je beoordelen en desgewenst laten repareren door de Goudsmid. Kosten voor reparatie zijn in dat geval wel voor eigen rekening.

Indien je vragen hebt omtrent het onderhoud of de garantie van sieraden kun je contact opnemen met onze klantenservice.