overzicht geboortestenen


De betekenis en schoonheid van geboortestenen

Het dragen van sieraden is een geweldige manier om je persoonlijkheid te uiten en jezelf te onderscheiden. Maar wist je dat er ook speciale stenen zijn die passen bij de maand waarin je bent geboren?

Geboortestenen van zirkonia’s of edelstenen?

Zirkonia's zijn synthetische kristallen die qua uiterlijk lijken op diamanten. Ze zijn betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze perfect zijn voor geboortestenen. Ze hebben een mooie schittering en kunnen de uitstraling van echte stenen nabootsen.

Geboortestenen zijn ook verkrijgbaar in echte stenen, zoals diamanten, robijnen en saffieren. De keuze tussen zirkonia's en echte stenen hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Als je op zoek bent naar betaalbare opties die er prachtig uitzien, zijn zirkonia's een goede keuze.

Deze zogenaamde "geboortestenen" hebben elk hun eigen betekenis en kunnen een extra bijzondere betekenis geven aan je sieraad. In dit artikel zullen we de geboortestenen voor elke maand bespreken, zodat jij kunt ontdekken welke steen het beste bij jou past. 

Januari: Granaat

Laten we beginnen met de geboortesteen voor januari: granaat. Deze prachtige rode steen staat symbool voor kracht en energie. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in sieraden vanwege zijn intense kleur en mooie glans. Als je in januari bent geboren, is een sieraad met granaat de perfecte manier om je sterke persoonlijkheid te laten zien.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen januari

Februari: Amethist

Voor degenen die zijn geboren in februari, is amethist de geboortesteen. Amethist heeft een mooie paarse kleur en wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit en rust. Het dragen van amethist kan helpen om innerlijke kalmte en balans te bevorderen.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen februari


Maart: Aquamarijn

Aquamarijn is de geboortesteen voor maart. Deze lichtblauwe steen symboliseert helderheid en zuiverheid. Aquamarijn wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege zijn verfrissende kleur, die doet denken aan helder water.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen maart


April: Diamant

Voor degenen die zijn geboren in april, is diamant de geboortesteen. Diamanten staan bekend om hun schittering en worden vaak geassocieerd met liefde en eeuwigheid. Een diamant kan een prachtig symbool zijn van verbondenheid en onvergankelijke liefde.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen april


Mei: Smaragd

Smaragd is de geboortesteen voor mei en staat bekend om zijn intense groene kleur. Deze steen symboliseert hoop, vernieuwing en groei. Het dragen van een smaragd kan je helpen om positieve energie aan te trekken.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen mei


Juni: Lichte Amethist

Voor degenen die in juni zijn geboren, is lichte amethist de geboortesteen. Deze zachte paarse steen straalt zachtheid en tederheid uit. Het dragen van lichte amethist kan helpen om een gevoel van rust en kalmte te bevorderen.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen juni


Juli: Robijn

De geboortesteen voor juli is robijn, een felrode steen die staat voor passie en liefde. Robijnen worden al eeuwenlang beschouwd als kostbare edelstenen vanwege hun schoonheid en betekenis.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen juli


Augustus: Peridot 

Augustus wordt vertegenwoordigd door Peridot, een heldergroene steen die symbool staat voor geluk en voorspoed. Peridot heeft een unieke kleur die doet denken aan frisgroene bladeren in de zomer.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen augustus


September: Saffier

Voor degenen die zijn geboren in september, is saffier de geboortesteen. Saffieren hebben vaak een donkerblauwe kleur, maar kunnen ook andere kleuren hebben zoals roze of geel. Deze stenen worden beschouwd als symbolen van wijsheid en loyaliteit.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen september


Oktober: Rozenkwarts

Oktober wordt vertegenwoordigd door rozenkwarts, een zachtroze steen die staat voor liefde en harmonie. Rozenkwarts wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege zijn delicate kleur en kalmerende eigenschappen.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen oktober


November: Citrien

Voor degenen die in november zijn geboren, is citrien de geboortesteen. Deze gele steen straalt vrolijkheid en optimisme uit. Het dragen van een sieraad met citrien kan je helpen om negatieve energie te transformeren naar positieve energie.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen november


December: Topaas

December wordt vertegenwoordigd door blauwe topaas, een helderblauwe steen die symbool staat voor kalmte en communicatie. Blauwe topaas heeft een serene kleur die doet denken aan de heldere blauwe lucht.

Klik hier en bekijk alle sieraden met geboortesteen december
 

Of je nu op zoek bent naar een persoonlijk cadeau voor jezelf of voor iemand anders, een sieraad met de geboortesteen van de betreffende maand kan een bijzondere betekenis toevoegen. Of je nu houdt van intense kleuren zoals granaat en robijn, of juist meer van zachte tinten zoals amethist en rozenkwarts, er is altijd wel een geboortesteen die bij jou past!

Dus waar wacht je nog op? Ontdek welke geboortesteen bij jouw maand hoort en voeg wat extra betekenis toe aan je sieradencollectie!