sieraden met lapis


De betekenis en oorsprong van de Blauwe Lapis

Ben je op zoek naar een uniek en betekenisvol sieraad voor jezelf of om cadeau te doen? Dan is een sieraad met Lapis steen misschien wel de perfecte keuze! Lapis lazuli, ook wel bekend als Lapis, is een prachtige blauwe edelsteen die al eeuwenlang wordt gebruikt in sieraden. In dit artikel zullen we de herkomst van deze steen bespreken en de betekenis ervan ontdekken.  

De Herkomst van Lapis Lazuli

Laten we beginnen met het verkennen van de fascinerende oorsprong van Lapis lazuli. Deze edelsteen is al duizenden jaren geliefd om zijn intense blauwe kleur en werd oorspronkelijk gevonden in Afghanistan.

In Egypte werd Lapis Lazuli beschouwd als een heilige steen die kracht, wijsheid en spirituele verlichting symboliseerde. Het werd ook gebruikt bij religieuze ceremonies om contact te maken met hogere machten. En oude Egyptenaren waren zo dol op Lapis dat ze het zelfs gebruikten voor hun beroemde maskers van farao's! 

lapis steen

Tegenwoordig wordt Lapis lazuli ook gevonden in andere delen van de wereld, zoals Chili en Rusland. Hoewel de Afghaanse variant nog steeds wordt beschouwd als de meest waardevolle en gewilde. Het is interessant om te bedenken dat deze edelsteen al eeuwenlang werd verhandeld over lange afstanden, omdat mensen over de hele wereld werden aangetrokken door zijn schoonheid.

De Betekenis van Lapis Lazuli

Lapis lazuli staat bekend om zijn diepe blauwe kleur en heeft een symbolische betekenis die teruggaat tot het oude Egypte. Deze steen werd beschouwd als een symbool van royalty en goddelijke wijsheid. Het werd vaak gebruikt in amuletten en sieraden die geluk, bescherming en spirituele groei belichaamden.

Vandaag de dag wordt Lapis lazuli nog steeds geassocieerd met positieve eigenschappen zoals innerlijke rust, zelfvertrouwen en communicatie. Het dragen van een sieraad met Lapis kan je helpen je gedachten te verhelderen, je intuïtie te versterken en emotionele balans te vinden. Bovendien wordt gezegd dat Lapis energieën van harmonie en vriendschap bevordert, waardoor het een geweldig cadeau is voor dierbaren.

Lapis Steen in Sieraden

Nu we meer weten over de herkomst en betekenis van Lapis lazuli, laten we eens kijken hoe deze prachtige steen wordt gebruikt in sieraden. Vanwege zijn intense blauwe kleur en glanzende afwerking, is Lapis een populaire keuze voor allerlei soorten sieraden, zoals ringen, kettingen, armbanden en oorbellen.

Veel ontwerpers combineren Lapis lazuli met andere edelmetalen en stenen om unieke en opvallende sieraden te creëren. De diepe blauwe kleur van vormt een prachtig contrast met zilver of goud, waardoor de schoonheid van beide materialen wordt versterkt. Daarnaast kan het toevoegen van kleine diamanten of andere kleurrijke edelstenen een extra dimensie geven aan het sieraad.

Het dragen van een sieraad met Lapis steen is niet alleen een modeverklaring, maar ook een manier om je persoonlijkheid en stijl uit te drukken. Of je nu kiest voor een ingetogen hanger met Lapis of juist gaat voor een gedurfd statement armband, deze prachtige steen zal zeker de aandacht trekken en gesprekken starten.Klik hier en bekijk al onze sieraden met Lapis