soorten schakels kettingen


Alles wat je wilt weten over schakels van kettingen

Op zoek naar een nieuw collier of een basisketting voor een hanger? Dan is de keuze van de schakel cruciaal! Ontdek in dit artikel de populairste schakels die niet alleen het uiterlijk, maar ook de stevigheid en flexibiliteit van je ketting bepalen. Benieuwd welke schakels het meest gebruikt worden in colliers en basiskettingen voor hangers? Lees snel verder!

Anker schakel

anker schakel

De ankerschakel is een populaire keuze voor colliers vanwege zijn eenvoudige en tijdloze uitstraling. Deze schakels hebben platte, ovale vormen die met elkaar verbonden zijn. Ze creëren een strakke en gestroomlijnde look, perfect voor zowel formele als informele gelegenheden. Deze kettingen zijn uitermate geschikt in combinatie met een hanger.

Klik hier en bekijk basiskettingen met een anker schakel 
Klik hier en bekijk hier colliers met een anker schakel

Figaro schakel

fiagro schakel

De figaro schakel is herkenbaar aan zijn afwisselende patroon van meerdere kleine schakels gevolgd door een grotere schakel. Deze klassieke schakelstijl wordt vaak gebruikt in zowel colliers als armbanden. Het geeft de ketting een stijlvolle en gedurfde uitstraling.

Klik hier en bekijk hier colliers met een figaro schakel

Gourmet schakel

gourmet schakel

De gourmet schakel is populair vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze rechthoekige, platte schakels worden nauw met elkaar verbonden, wat resulteert in een sterke ketting die bestand is tegen dagelijkse slijtage. De gourmet schakel kan zowel subtiel als opvallend zijn, afhankelijk van de dikte en breedte van de schakels. De dunnere uitvoeringen van deze schakelkettingen maken zijn heel geschikt om hangers aan te dragen.

Klik hier en bekijk basiskettingen met een gourmet schakel
Klik hier en bekijk hier colliers met een gourmet schakel

Koningsschakel

konings ketting

De koningsschakel kenmerkt zich door zijn gevlochten structuur, wat resulteert in een stevig en opvallend collier. Deze schakelstijl wordt vaak gebruikt in statement pieces en kan een outfit direct een luxueuze uitstraling geven. Deze kettingen worden doorgaans zonder hangers gedragen. 

Klik hier en bekijk hier colliers met een koningsschakel

Koord

koord schakel kettingen


Een gedraaid koord zilveren schakel is een veelzijdig sieraad dat een vleugje elegantie toevoegt aan elke outfit. Deze unieke ketting combineert een gedraaid koordontwerp met zilveren schakels voor een opvallend effect.

Klik hier en bekijk basiskettingen met een koord schakel

 

Venetiaanse schakel

venetiaanse schakels kettingen

De venetiaanse schakel is een zeer sterke sieradenstijl die zijn oorsprong vindt in Venetië, Italië. Deze unieke schakel bestaat uit kleine platte hoekige schakels die met elkaar verweven zijn om een vloeiend en flexibel patroon te creëren. Door de hoekige vormen past deze schakelvorm heel goed bij (recht)hoekige hangers.

Klik hier en bekijk hier de basiskettingen met een venetiaanse schakel

 

Vossenstaart schakel

vossenstaart schakel

Als je op zoek bent naar een elegante en verfijnde ketting, dan is de vossenstaart schakel perfect voor jou. Deze fijne, gedraaide schakels creëren een subtiele textuur die elke outfit net dat beetje extra geeft.

Klik hier en bekijk basiskettingen met een vossenstaart schakel
Klik hier en bekijk hier colliers met een vossenstaart schakel

We hopen dat deze uitleg over verschillende soorten schakels voor colliers jou heeft geholpen bij het maken van een keuze. Bij onze webshop bieden we diverse colliers met deze prachtige schakelstijlen aan, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij je smaak en stijl past. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je nog meer informatie nodig hebt of vragen hebt over onze collectie.