saffieren sieraden

Laat je betoveren door koninklijke allure en voeg wat glamour toe aan je leven

Saffieren staan bekend om hun onderscheidende kleuren, variërend van lichtblauw tot diepblauw. De meest populaire tint is het klassieke hemelsblauw dat doet denken aan een heldere zomerdag. Deze tint heeft een sereen en rustgevend effect.

Een andere prachtige variant is de koningsblauwe saffier. Deze diepe, intense blauwe kleur straalt kracht en allure uit. Het is geen verrassing dat dit type saffier vaak wordt geassocieerd met royalty.

Naast deze klassieke tinten zijn er ook nog andere interessante variaties te vinden. Denk hierbij aan lavendelblauw, dat een vleugje paars heeft, of teal-blauw, dat neigt naar groen. Elke variant heeft zijn eigen charme en kan perfect passen bij verschillende stijlen en persoonlijkheden.

De oorsprong van saffieren

Saffieren worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun schoonheid en zeldzaamheid. Ze worden voornamelijk gevonden in landen zoals Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Australië en Madagaskar. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en produceert saffieren met unieke eigenschappen.

Sri Lankaanse saffieren staan bekend om hun helderheid en prachtige blauwe kleur. De exemplaren uit Myanmar hebben vaak een diepe, intense blauwe tint. Thaise saffieren kunnen variëren van lichtblauw tot donkerblauw en hebben soms een vleugje groen.

Australische saffieren daarentegen hebben vaak een donkere blauwe tint met een vleugje groen of zwart. Tot slot zijn er de Madagaskar-saffieren, die bekendstaan om hun levendige kleuren, waaronder verschillende tinten blauw.

De betekenis van saffier

Saffier is niet alleen geliefd om zijn schoonheid, maar het heeft ook symbolische betekenissen die over de hele wereld worden erkend. Het wordt geassocieerd met wijsheid, waarheid en loyaliteit. In het verleden werd gedacht dat de steen bescherming bood tegen boze invloeden en negatieve energieën.

Daarnaast staat saffier symbool voor koninklijkheid en adel. Het werd vaak gedragen door koningen en koninginnen als een teken van hun macht en status.

Voor mensen die in september zijn geboren, is saffier de geboortesteen. Het wordt beschouwd als een gelukssteen die vrede en voorspoed brengt.

Klik hier en bekijk onze sieraden met Saffieren